Rikas isä, köyhä isä (Rich Dad, Poor Dad) - Kirja taloudelliseen menestykseen

rich-dad-poor-dad-äänikirja

Tämä artikkeli käsittelee kaikkien aikojen myydyintä henkilökohtaisen talouden kirjaa, eli teosta, joka tunnetaan myös nimellä "Rikas isä, köyhä isä".

Kirjailija Robert Kiyosaki ja hänen apulaiskirjoittajansa Sharon Lechter ovat opettaneet ihmisille rahanhallintataitoja jo vuosia. He uskovat, että ihmisten on otettava vastuu omasta talouskoulutuksestaan tai vaarana on, että heistä tulee jonkun työntekijöitä suurimmaksi osaksi elämäänsä.

Elämme maailmassa, jossa on paljon mahdollisuuksia, mutta ei ole takeita siitä, että niitä käytetään. Ihmisten on opittava pitämään huolta itsestään ja varmistettava, että he ovat valmiita kaikkeen, mitä elämä tuo tullessaan.

Tässä artikkelissa käsitellään lyhyesti seuraavia asioita:

  • Miksi Rikas isä, köyhä isä niin suosittu kirja?
  • Mitä se opettaa?
  • Miten se eroaa muista aihetta käsittelevistä kirjoista?

Tie taloudelliseen menestykseen

Rich Dad Poor Dad on kirja työntekijän ja yrittäjän välisestä erosta. Se on tarina kahdesta isästä, heidän pojistaan ja siitä, miten nämä kaksi miestä muokkasivat Robert Kiyosakin ajatuksia rahasta. Kirjassa puretaan myytti siitä, että rikkaaksi tuleminen edellyttää suuria tuloja, ja selitetään, mikä ero on rahan eteen työskentelyn ja rahan saamisen välillä.

Tämä kirja antaa sinulle kaiken tarvitsemasi tiedon, jotta voit alkaa ajatella kuten rikkaat ihmiset, jotta voit jonain päivänä pian, ehkä jo tänään, elää elämääsi haluamallasi tavalla! Saat tietää, miksi "köyhät" ovat aina kanssamme, vaikka tekisimme mitä, ja miten he ovat alun perin joutuneet sinne.

Tulet myös huomaamaan, miksi ei ole mitään järkeä suuttua heille tai yrittää opettaa heille mitään; sen sijaan meidän pitäisi osoittaa myötätuntoa auttamalla heitä taloudellisesti niin paljon kuin mahdollista - mutta ei valtion tukien avulla, koska se ei toimi!

Lopuksi tämä teos opettaa sinulle, mitä menestyneet ihmiset tietävät siitä, mitkä sijoitukset - osakkeet, kiinteistöt, pienyritykset - ovat parhaita kullekin henkilölle hänen ikänsä ja tilanteensa mukaan - ja miten nämä sijoitukset voivat tehdä kenestä tahansa rikkaan, olipa hänellä sitten luonnollista lahjakkuutta tai koulutusta!

Osta kirja omaksesi tästä!

Rikas isä ja kuusi oppituntia - miten menestyä taloudellisesti Kiyosakin mukaan

robert-kiyosaki-vinkit-taloudelliseen-menestykseen
Kiyosakin vinkit taloudelliseen menestykseen

Seuraavassa osiossa tarkastellaan Robert Kiyosakin neuvoja, miten jokainen henkilö voi menestyä taloudellisesti omassa elämässään.

Oppitunti 1: Rikkaat eivät työskentele rahan vuoksi - raha työskentelee heidän puolestaan

Yksi Rikas isä, köyhä isä -kirjan ensimmäisistä opetuksista on se, että rikkaat eivät rikastu pelkästään korkeampien palkkojen avulla (vaikka se onkin erittäin hyödyllistä). He rikastuvat omistamalla varallisuutta, joka tuottaa heille lisää rahaa.

Varakkaat ihmiset käyttävät tulojaan ostaakseen omaisuutta, josta he saavat lisää tuloja. Samalla he minimoivat menojaan ja velanottoa, jotta heillä olisi enemmän rahaa ostaa lisää omaisuutta.

Oppitunti 2: Osta varallisuutta, älä velkoja

Rikkaat ihmiset eivät työskentele rahan eteen, vaan he saavat rahan työskentelemään itselleen. Käytä rahasi asioihin, jotka tuottavat sinulle enemmän rahaa. Jos käytät rahasi rasitteisiin, voit menettää rahaa.

Kuluttaminen voi olla valepuvussa piilevä mahdollisuus, jos se on perusteltua ja jos se tuottaa rahaa. Ole varovainen ostoksissasi, sillä ne vaikuttavat taloudelliseen tulevaisuuteesi. Ei ole häpeä tehdä, omistaa tai ostaa mitään!

Mitkä ovat omaisuuserät?

Seuraavassa on lueteltu joitakin omaisuuseriä, joita voit ostaa kartuttaaksesi varallisuuttasi:

Asunnot: talot, asunnot, kerrostalot.

Yritykset: Yritys tuottaa sinulle enemmän rahaa kuin mikään muu omaisuus tai velka. Se voidaan aloittaa pienellä rahalla tai jopa täysin ilman rahaa, ja se voi luoda passiivista tuloa sinulle investoinnin jälkeen.

Voit perustaa yrityksen jollakin seuraavista tavoista:

  • Aloittamalla osa-aikaisen kotibisneksen vapaa-ajallasi.
  • Olemassa olevan franchising- tai pienyrityksen ostaminen, jolla on todistettu liiketoimintamalli ja markkinointijärjestelmä.
  • Itse luomiesi tuotteiden myyminen joko verkossa tai muualla. Ota selvää tekijänoikeuslainsäädännöstä, ennen kuin myyt mitään itse luomaa! Voit myydä tekemiäsi tavaroita, mutta sinun on oltava varovainen tekijänoikeuksien suhteen.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä. Tärkeintä on tietää, miten omaisuutesi tuottaa sinulle rahaa.

Mitä vastuut ja velat tarkoittavat?

Seuraavassa on joitakin velkatyyppejä, joita sinun tulisi välttää:

Kulutusvelka - Vaikka lainaaminen voi olla hyvä asia lyhyellä aikavälillä, pitkällä aikavälillä se syö säästöjäsi ja vie hallinnan taloudestasi. Useimmat kulutusvelat eivät ole sen arvoisia, ja niitä kannattaa välttää mahdollisimman paljon.

Jos näin on, varmista, ettet enää koskaan lainaa rahaa tätä pääomaa vastaan.

Luottokortit ovat yksi selvä esimerkki kulutusvelasta, joka voi pitää sinut juoksupoikana vielä vuosia.

Pelkät korkolainat ovat toinen esimerkki kulutusvelasta, jota kannattaa välttää kuin ruttoa.

Oppitunti 3: Verojen ja yritysten vallan historiaa

Tällä oppitunnilla Kiyosaki selittää, miten rikkaat välttelevät verojen maksamista (ja usein heillä on lopulta enemmän rahaa kuin heillä oli aluksi).

Hän opettaa myös, että yritykset eivät ole pahoja, kuten monet ovat saaneet uskoa. Ne ovat yksinkertaisesti kokoelma ihmisiä (työntekijöitä), jotka tekevät työtä johtajan (johtajien) puolesta. Yrityksellä ei ole sielua, joten se ei joudu helvettiin, jos se menee konkurssiin.

Oppitunti 4: Selvitä henkiset esteesi

Ihmisten on ymmärrettävä, miten he voivat voittaa henkiset esteensä ja päästä eroon negatiivisista ajatuksista, jotka ovat vaivanneet heitä koko elämänsä ajan. Kaikille on opetettu tai kerrottu, mihin heidän on uskottava ollakseen onnellisia tai menestyäkseen.

On tärkeää, että ihmiset ottavat itse ohjat käsiinsä oman rahankäytön oppimisessa, muuten he saattavat päätyä tuottamaan rahaa jollekkin toiselle.

Oppitunti 5: Kehitä taloudellista älykkyyttä ja jatka oppimista

Taloudellinen älykkyys on kykyä nähdä yhdellä silmäyksellä se, mikä muilta jää huomaamatta. On tärkeää, että ihmiset investoivat jatkuvasti koulutukseensa. Ollaksesi rikas, sinun on ansaittava enemmän rahaa kuin kulutat. Älä myöskään yritä tasapainottaa budjettiasi aina pennin tarkkuudella, se ei ole tarpeen!

Kiyosaki uskoo, että on ihmisiä, jotka ovat "yhden taidon päässä merkittävästä varallisuudesta". Koulussa opittujen asioiden lisäksi meidän on opittava myös taloudelliseen menestykseen tarvittavat taidot. Varakkaat ihmiset pyrkivät työskentelemään enemmän sen vuoksi, mitä he oppivat, kuin sen vuoksi, mitä he ansaitsevat.

Tärkeitä alueita, joihin kannattaa keskittyä, ovat johtaminen ja viestintä. Kiyosaki korosti myös myynti- ja markkinointitaitojen merkitystä. Nämä ovat erityisiä taitoja, jotka ihmisten tulisi hankkia, jotta he pääsisivät taloudellisen vapauden tielle.

Varakkaat ihmiset suhtautuvat rahaan eri tavalla. He tietävät, että rahan ansaitseminen ei riitä, vaan sitä on kasvatettava ja opittava hallinnoimaan. On eri asia tulla taloudellisesti riippumattomaksi kuin tulla taloudellisesti lukutaitoiseksi. Rahaosaaminen on tärkeää paitsi sijoittajille myös kaikille muille. Taloudelliset päätökset, joita teet päivittäin, vaikuttavat merkittävästi tulevaisuuteesi, joten sinun on osattava kantaa niistä vastuuta.

Oppitunti 6: Rikkaat keksivät keinot tehdä rahaa

Yksi asia, joka pidättelee meitä kaikkia, on epäilys omista kyvyistämme. Rikkaat ihmiset rikastuvat, koska he pystyvät voittamaan epäilyksensä. He tietävät, että raha on varakkaiden keksimä. Tämä tarkoittaa, että kukaan ei ole kenellekään mitään velkaa, koska molempien osapuolten on oltava halukkaita, jotta liiketoimi ylipäätään voi tapahtua.

Jos et ota riskejä, et pääse elämässä mihinkään. Henkilö, joka ei ota riskejä, ei koe menestystä tai epäonnistumista, vaan hänellä on elämässään vain samoja tilanteita yhä uudelleen ja uudelleen.

Kumpi sinä siis aiot olla?

Miksi Rikas isä, köyhä isä on niin suosittu kirja?

Mikä tekee tästä kirjasta niin suositun ihmisten keskuudessa? Robert Kiyosaki, self-made-miljonääri, kirjailija ja sijoittaja, kertoo, miten hänen rikas isänsä opetti hänet suhtautumaan rahaan eri tavalla. Hänen rikas isänsä opetti hänelle, että maailma kuuluu niille, jotka osaavat hankkia ja hallita sitä tehokkaasti.

Mitä Rikas isä, köyhä isä opettaa lukijalle?

Rikas isä, köyhä isä opettaa lukijoille, miten he voivat suhtautua rahaan toisin. Hänen rikas isänsä opetti hänelle, että on tärkeää, että ihmiset ottavat vastuun omasta talouskasvatuksestaan, sillä muuten he ovat vaarassa jäädä jonkun työntekijäksi suurimmaksi osaksi elämäänsä.

Miten tämä kirja eroaa muista rahan hallintaa käsittelevistä kirjoista?

Rich Dad, Poor Dad on kaikkien aikojen myydyin henkilökohtaisen talouden kirja, koska se sisältää niin paljon käytännön neuvoja, joita ihmiset voivat soveltaa välittömästi. Ihmiset eivät halua lukea loputtomia teorioita, vaan he haluavat jotain, jonka he voivat ottaa heti haltuunsa.

Rikas isä, köyhä isä on ollut suuri menestys, koska se tarjoaa konkreettisia esimerkkejä siitä, mitä Robert Kiyosaki on oppinut rikkaalta isältään ja muilta "rikkailta ihmisiltä". Muissa henkilökohtaista taloutta käsittelevissä kirjoissa näytetään yleensä vain taulukoita ja tilastoja, mutta ei anneta konkreettisia neuvoja siitä, miten hallita omaa talouttaan.

Tässä kirjassa ei vain käsitellä hänen rikkaalta isältään saatuja oppeja, vaan siinä annetaan myös konkreettisia esimerkkejä tapaustutkimusten muodossa ja selitetään hänen rikkaan isänsä viisauden sanoja.

Mistä pidin tässä kirjassa?

Pidin siitä, miten kirja pystyi yksinkertaistamaan monia käsitteitä minulle. Se auttoi minua myös ymmärtämään, miten tärkeää on tasapainottaa budjettia ja tietää, mihin rahani menevät. Opin myös, että on tärkeää investoida kykyihini ja omaisuuteen, joka tuottaa tuloja pitkällä aikavälillä. Tämä kirja on auttanut minua laatimaan taloudellisen suunnitelman, joka tekee minusta menestyksekkäämmän tulevaisuudessa.

Mitä olisi voitu parantaa?

Jos haluat todella oppia tästä kirjasta, sinun on luettava se useita kertoja ja sovellettava oppimaasi. Luulen, että useimmat ihmiset eivät tee näin, mikä tekee kirjasta vähemmän merkityksellisen heidän elämäänsä.

Usein kysyttyjä kysymyksiä Rikas isä, köyhä isä -kirjasta

Kuka on Robert Kiyosaki?

Maailman myydyin talouskirjailija Robert Kiyosaki on sijoittaja, yrittäjä ja kouluttaja, joka uskoo, että jokaisella meistä on kyky ansaita enemmän rahaa kuin olemme koskaan uneksineetkaan.

Mikä on Rikas isä, köyhä isä -kirjan tarkoitus?

Rikas isä, köyhä isä on kirjoitettu kaikille, jotka haluavat muuttaa elämäänsä muuttamalla taloudellista tilannettaan. Kirjan tarkoituksena on opettaa lukijoille, että he voivat muuttaa elämäänsä muuttamalla ajattelutapaansa rahasta.

Onko Rikas isä, köyhä isä kaunokirjallinen teos?

Ei. Vaikka Rikas isä, köyhä isä -kirjan hahmot ovat kirjailijan mielikuvituksen tuotetta, hänen rikas ja köyhä isänsä ovat todellisia ihmisiä, jotka opettivat hänelle arvokkaita asioita rahasta.

Yhteenveto Rikas isä, köyhä isä kirjasta

Rikas isä, köyhä isä on keskeinen teos kaikille, jotka haluavat parantaa taloudellista tilannettaan. Kirja antaa lukijoille yksinkertaiset ohjeet siitä, miten ansaita enemmän rahaa ja elää onnellisempaa elämää! Kiyosakin bestseller on käännetty yli 40 eri kielelle, jotta jokainen voi nauttia omista menestyksensä salaisuuksista.

Jotkut ovat arvostelleet Kiyosakin kirjaa siitä, että se opettaa lukijoita huijaamaan järjestelmää. Kiyosaki sanoi kuitenkin, että Rikas isä, köyhä isä on tarkoitettu valistamaan eikä hän aio kannustaa ketään laittomiin tekoihin. Hänen mielestään kaikkien pitäisi maksaa veronsa, mutta hän sanoo myös, että verojen maksamisen laillinen välttäminen voi olla hyvä asia.

Hän sanoo, että verojen maksaminen on kuin äänestäisi poliitikkoa, mutta työntekijöiden erottaminen ja itsenäisen yrittäjän palkkaaminen tekemään samaa työtä on paljon parempi vaihtoehto, koska sinulla ei ole oikeudellista vastuuta siitä, että olet jonkun toisen palveluksessa.

Ilmainenkokeilu.fi on suomalainen internetsivusto, jonka tavoitteena on kerätä kaikki ilmaiset kokeilujaksot, tarjoukset ja alennuskoodit yhteen paikkaan.
Löydä kaikki tarjoukset sekä kokeilujaksot helposti ja nopeasti!
Palautteet ja yhteydenotot
info@ilmainenkokeilu.fi