BookBeat vai Storytel - kumpi on parempi?

BookBeat ja Storytel kuuluvat Suomen suosituimpien äänikirjapalveluiden joukkoon, mutta kumpi niistä on parempi?
bookbeat vai storytel

BookBeat vai Storytel – Äänikirjapalveluiden vertailu

BookBeat-vai-Storytel-taulukko.

BookBeat vai Storytel – Valikoiman laajuus

Molempien äänikirjapalveluiden valikoimasta löytyy monipuolisesti kirjoja eri kategorioista. Kaikenikäisille henkilöille löytyy luettavaa tai kuunneltavaa. Lasten suosikeista löytyy Harry Potter äänikirjat, jotka ovatkin BookBeatin kuunneltuimpia fantasiakirjoja. Vanhempien henkilöiden kaikkien aikojen suosikki on tilastojen mukaan Michelle Obaman elämäkerta Minun tarinani

BookBeatin valikoimasta löytyy tällä hetkellä yli 300 000 kirjaa ja uusia lisätään jatkuvasti. Storytelin valikoima on samaa luokkaa ja teoksia löytyy myös yli 300 000. Molemmissa palveluissa riittää siis luettavaa ja kuunneltavaa pitkäksi aikaa ja useat teokset löytyvät myös kummastakin äänikirjapalvelusta.

Valikoiman laajuus ei siis välttämättä ole keskeinen tekijä vertailussa. Mikäli mielessä on tietty äänikirja, jonka haluaisi lukea, niin voi olla hyvä idea tarkistaa ensin löytyykö se molemmista äänikirjapalveluista vai pelkästään toisesta.

BookBeat – hinta 

Basic-paketin hinta on 9,99 €/kk, johon sisältyy 20 tuntia kuuntelua per kuukausi. Lisäprofiili maksaa 4,90 €/kk. Standard-paketti maksaa 14,99 €/kk ja kuunteluaikaa on 100 tuntia/kuukasi. Lisäprofiilin hinta on 5,90 €/kk. Premium-paketin hinta on 19,99 €/kk, johon sisältyy rajaton kuunteluaika. Lisäprofiilin hinta on 7,9 €/kk.

Storytel – hinta 

Light-tilauksen hinta on 9,99 €/kk ja kuunteluaikaa on 20 tuntia. Unlimited-tilaus maksaa 16,99 €/kk, johon sisältyy rajaton kuunteluaika. Family-tilaus maksaa 20,99 €/kk, tilaukseen sisältyy kaksi käyttäjätiliä aikuisille ja kaksi lasten Kids Mode-profiilia. Family Plus-tilaus maksaa 25,99 €/kk, tilaukseen kuuluu kolme käyttäjätiliä aikuisille ja kolme Kids Mode-profiilia.

Sovellus

Molemmista palveluista on saatavilla sovellukset iOS- ja Android-laitteille. Storytelin sovellus toimii lisäksi Windows-puhelimissa. Sovelluksissa ei ole suuria poikkeavaisuuksia, kirjojen kuuntelu ja luku onnistuu molemmilla helposti joko offline-tilassa tai suoratoistolla.

Molemmista palveluista löytyy lisäksi mahdollisuus tehdä kirjanmerkkejä, muistiinpanoja, suosikkilistoja, sekä nukahtamistoiminto – jos satut nukahtamaan kesken lukemisen.

Storytelin kautta on myös mahdollisuus ostaa  lukulaite, jota voidaan käyttää kirjojen lukemiseen. 

Käyttöliittymä ja käyttäjäystävällisyys

Kuten totesimme jo aikaisemmin, palveluiden hinnassa ja valikoimassa ei ollut huomattavia poikkeavaisuuksia. Tästä johtuen yksi isoimmista tekijöistä sovellusten välillä onkin se, miten käyttäjäystävällisiä ne ovat.

Sovelluksen täytyy ottaa huomioon kaikenikäiset henkilöt, joka meidän mielestämme toteutuikin hyvin molemmissa sovelluksissa. Erityismaininta menee Storytelin hakutoiminnolle, joka toimi loistavasti. 

BookBeat ansaitsee myös maininnan aloitusnäytöstä, mistä löytyy keskeneräiset kirjat ja prosentit siitä, kuinka pitkällä kirja on meneillään..

Peruutus ja kokeilujaksot

Molemmat äänikirjapalvelut tarjoavat uusille asiakkaille mahdollisuuden tutustua valikoimaan ilmaiseksi 30 päivän tai kahden viikon ajan. 
Peruutus on onnistuu helposti molemmisa palveluissa. Peruuttamalla tilauksen ennen kokeilujakson päättymistä vältyt veloitukselta. Muussa tapauksessa tilaus jatkuu kuukausittaisena maksuna. Tilaukset ovat määräaikaisia, eivätkä sido mihinkään.

Yhteenveto

BookBeat vai Storytel – kumpi on siis parempi? Vastaus riippuu henkilöstä. Molempien palveluiden valikoima on laaja ja teoksia löytyy useista eri kategorioista. Eksklusiiviset teokset voi olla yksi syy kallistua jompaankumpaan palveluun. Kannattaa siis tarkistaa, löytyykö lempikirjasi molemmista palveluista vai vain toisesta.

Ilmainenkokeilu.fi on suomalainen internetsivusto, jonka tavoitteena on kerätä kaikki ilmaiset kokeilujaksot, tarjoukset ja alennuskoodit yhteen paikkaan.
Löydä kaikki tarjoukset sekä kokeilujaksot helposti ja nopeasti!
Palautteet ja yhteydenotot
info@ilmainenkokeilu.fi